KANAPKI
12 czerwca 8 uczniów klasy I pod opieką i przy jednoczesnym wsparciu wychowawczyni Magdaleny Palczewskiej samodzielnie - niektórzy po raz pierwszy - robiło kanapki.
Dzieci same zdecydowały z jakimi dodatkami chcą przygotować kanapki. Kanapki były robione z bułek, a także z jasnego i ciemnego chleba. Dodatkami były między innymi: szynka, pasztet, różnego rodzaju sery i serki, a także różnorodne warzywa - sałata, pomidory, papryka, szczypior, rzodkiewka i ogórek. Nie zabrakło także masła do smarowania pieczywa.
Podczas przygotowywania kanapek dzieci zapoznały się ze sposobem ich higienicznego przygotowania i estetycznego podania.
Na zakończenie przygotowań urządzono konkurs na najładniejszą i najbardziej kolorową kanapkę.
Zwieńczeniem starań dzieci był samodzielnie przygotowany i wyśmienity posiłek, który uczniowie spożyli.
Uczniowie chętnie poczęstowali swoimi smakołykami uczniów z innych klas, a także nauczycieli. Wszyscy zgodnie stwierdzili, że kanapki są przepyszne.